concert

AUG

C O N
C E R T

| JUTEN & BOUW
| THE DELIGHTS OF THE BOTTLE
| Engelse 17e eeuwse drink-liederen

| zondag 22-08
| 14:00 - 16:00
|

foto's: Juten & Bouw


THE DELIGHTS OF THE BOTTLE


De geneugten en effecten van sterke drank, daar gaat dit vrolijke programma over. Met veel verve brengen Juten & Bouw deze hilarische Nederlandse en Engelse liederen over drank uit de 17e eeuw die vrijwel nooit eerder zijn uitgevoerd. Komt dat horen!


De meeste Engelse liederen in dit programma zijn ‘broadside ballads’, lange verhalende liederen die als ‘vliegend blad’ op jaarmarkten en op straat voor enkele penny’s verkocht werden en veel aftrek vonden in alle lagen van de bevolking. Ze konden overal over gaan: moord en doodslag, politiek, religie of actualiteit. Het principe was ‘op de wijze van’, op het blad werd alleen de tekst aangeleverd en een aanduiding van een melodie die iedereen kende.


Juten & Bouw hebben elkaar op meerdere terreinen gevonden. Eerst op feestjes, daarna in verschillende genres muziek. ‘The Delights of the Bottle’ is hun eerste programma met muziek uit de 17e eeuw. Hierin zingt Eveline en zij begeleidt zichzelf in dit programma op luit en cister. Arwen speelt hierin barokviool. Maar Juten & Bouw maken ook muziek uit andere tijden en ook met gebruik van andere instrumenten, want zij zijn veelzijdig. In voorbereiding is nu een programma ‘Speelvrouwen’ met middeleeuwse muziek. Daarin spelen zij ook doedelzak en vedel.


Eveline Juten studeerde eerst luit bij Anthony Bailes en daarna zang bij diverse docenten in Nederland en in Italië. Naast programma’s samen met andere musici maakt zij programma’s waarin zij zichzelf begeleidt op tokkelinstrumenten uit verschillende stijlperiodes. Zij werkte onder andere met Sequentia Köln, Camerata Trajectina en Ensemble Corona. Zij werkte ook als musicerend actrice in theatervoorstellingen, onder andere als Elf Erwtenbloesem in ‘Midsummernightsdream’ van Shakespeare. Naast haar concertpraktijk geeft zij lessen en cursussen en coacht zij ensembles en koren. Het vorig jaar was zij docent klassieke zang bij de muziekschool van BplusC te Leiden.


Arwen Bouw studeerde viool en barokviool bij bij Remy Baudet, Jan Hulst en Alda Stuurop. Haar grote liefde is de muziek van de middeleeuwen en de renaissance. Zij speelt freelance viool en altviool in Nederlandse en Duitse barokorkesten, maar ook in kleinere formaties, zoals in ensemble Rabaskadol, The Northern Consort, Le Chardon en Vox Temporis. Daarnaast is ze als concertmeester en coach werkzaam bij het Bach Ensemble Amsterdam en legt ze zich toe op het lesgeven in barokviooltechniek. Ook werkte ze samen met diverse uitgeverijen die zich toeleggen op het publiceren van oude muziek van onbekende componisten.


In verband met de complexiteit van de 17e eeuwse Engelse teksten ontvangt u een uitgebreide vertaling. Het verdient aanbeveling om – indien nodig - uw leesbril mee te nemen.


Kijk ook op http://www.evelinejuten.nl

Dit concert is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.


naar boven
CCST © 2021-2022 • design: GaabWeb